Rödbetsjuice mot springmask

rödbetor - kan hjälpa mot springmask enligt huskur

Rödbetsjuice med äppelcidervinäger mot springmask? Ja, enligt en huskur kan det du äter och dricker hjälpa dig att bli av med de kliande parasiterna.

Kliar det ohyggligt i rumpan när du gått och lagt dig för att sova? Då kanske du har fått springmask. Små vita ”trådar” vid ändtarmen eller i bajset bekräftar att det är orsaken.

Vårdguiden ger information om vad du kan göra och hur du kan medicinera för att bli av med de irriterande inkräktarna. Det finns också huskurer mot springmask. På VibreraMera kan du läsa om hur du går på jakt efter mamma springmask som lägger äggen, om hygien och om kost som kan bekämpa angrepp och stärka magens motstånd.

Här får du veta att du ska äta och dricka sådant som springmaskarna inte tål, nämligen vitlök, äppelcidervinäger och starka färgämnen som finns i exempelvis rödbeta, morot och blåbär. Du ska också utesluta socker, alkohol och vitt mjöl eftersom det är godis för springmaskarna. Tillskott som vissa tror höjer kroppens pH-värde förespråkas också i artikeln. Då påstås miljön bli ogästvänlig för parasiterna.

Klart är i alla fall att magen behöver vara frisk och stark för att kunna motstå attacker från oönskade besökare. Att frukt, bär och grönsaker – som innehåller naturliga färgämnen, andra bioaktiva ämnen och fibrer – stärker magens immunförsvar och gynnar den goda tarmfloran har visats i många studier (se exempel här > och här >).

Rödbetsjuicen RÅ Rödbeta från Wellnox är osötad, ekologisk och utan andra tillsatser än 2 % äppelcidervinäger. Prova! När du sedan har blivit av med springmaskarna kan du fortsätta njuta av den goda juicen.