Maxad uthållighet och mer energi med rödbetsjuice

Fotbollsspelare maximerar sin uthållighet med rödbetsjuice.

Fotbollsspelaren Sara Nordin ville maximera sin uthållighet och testade rödbetsjuice som hon läst hyllats i studier världen över. Idag har hon mer energi än hon kan göra av med, säger hon.

Sara tränar omkring 15 timmar i veckan för KIF Örebro. Hon dricker mellan tre och fem centiliter per dag, tre timmar innan varje träning eller match och har gjort det i över ett år. Hon har fortsatt eftersom hon snabbt såg förbättring.
– Jag kände väldigt snabbt skillnad. Jag känner att jag orkar mer och det känns som om jag inte blir lika trött. Jag har bra grundkondition men juicen gör den där lilla skillnaden. Den tydligaste effekten har jag egentligen känt de dagar då jag inte druckit någon rödbetsjuice, då känner jag mig inte lika outtröttlig.

Nitrat ökar blodflödet
Att rödbetsjuice är så effektivt beror på att den är fulladdad med ämnet nitrat. Forskning från hela världen visar att nitrat ökar blodflödet till skelettmuskulaturen och sänker blodtrycket. Fotboll, exempelvis, är en explosiv sport med snabb och plötslig löpning där musklerna behöver massor av syre. Med nitrat använder kroppen mindre energi. Man blir mer uthållig och och återhämtar sig lättare efter ett pass.

 

Källa: Maxad uthållighet och mer energi med rödbetsjuice > http://kurera.se/maxad-uthallighet-och-mer-energi-med-rodbetsjuice/